На полицях магазинів косметики з’явилося багато засобів із цікавими та незвичайними назвами. Емульсія входить до щоденного догляду. Це рідина, яка складається з пов’язаних за допомогою емульгатора води й суміші олій.

Засіб використовують для очищення та зволоження, адже в його складі є антиоксиданти, вітаміни, мінерали, інші компоненти для відновлення й покращення вигляду. Емульсія підходить не тільки для обличчя, а й для всього тіла. Наприклад, Hydrating Cleanser від CeraVe використовують під час догляду за шкірою, схильною до атопії та подразнень.

Навіщо потрібна та як працює емульсія?

Завдяки унікальній комбінації та легкій текстурі емульсія добре поглинається дермою, забезпечує захист і збереження вологи. Щоб запобігти сухості та появі подразнень, варто використовувати засоби з керамідами у складі. Так називаються ліпіди, що є частиною захисного бар’єру шкіри та перешкоджають потраплянню на її поверхню токсинів, інших шкідливих речовин.

Кераміди для шкіри потрібні постійно, проте з віком та під впливом ультрафіолету їхня кількість зменшується. Саме тому для повсякденного догляду й посилення зволожувального ефекту варто використовувати емульсію. Вона не піниться під час нанесення, легко видаляє забруднення й себум, дає швидкий ефект — його помітно вже після першого застосування.

Кому варто використовувати емульсію?

Дерматокосметика CeraVe універсальна: вона розрахована як на дорослих, так і на дітей віком від 3 років. Дерматологи та косметологи радять включити її до щоденного догляду за шкірою в таких випадках:

  • сухість — олійні та зволожувальні компоненти відновлюють та зберігають баланс вологи, запобігають лущенню, подразненню;
  • ознаки фізіологічного старіння;
  • чутливість до вітру, холоду;
  • поява пігментних плям;
  • нерівний тон.

Емульсія CeraVe для догляду за шкірою з керамідами створена за формулою МВЕ та передбачає постачання ліпідів до захисного шару з їхнім повільним вивільненням протягом довгого часу. Таким чином, покриви залишаються нечутливими до негативних впливів протягом дня після нанесення.