Якісний домашній текстиль – база та невід’ємна частина затишку та зручності кожного сучасного дому. Більш того, щоденний побут практично неможливо уявити без скатертин та серветок, а чого варті банні рушники. І не має значення, куди кожен з нас повертається після важкого робочого дня поза домівкою, у заміський маєток чи то до маленької квартири, всі по-своєму прагнуть комфорту.

Що вказує на якість домашнього текстилю?

Англійці кажуть: “Мій дім – моя фортеця.”. І першочергове значення полягає в особливому відчутті безпеки, спокою міцних стін власного дому. Проте не варто забувати, що окрім естетичної складової, важливу роль відіграє також якість текстилю, що непомітно знаходиться поруч із нами протягом всього нашого життя.

Всі вироби мають проходити сертифікацію та перевірку безпеки матеріалів. Виробники мають використовувати висококласні полотна та сучасні матеріали для виготовлення текстильної продукції, зокрема відповідати таким якостям як: гіпоалергенність, антибактеріальні властивості та високий рівень гігроскопічності.

Серед найпопулярніших тканин для домашнього текстилю можна виділити:

  • Бавовну та льон;
  • Махру та бамбук;
  • Вафельне полотно;
  • Велюр та плюш;
  • Мікрофібру.

Який спектр продукції охоплює домашній текстиль оптом?

Текстиль для дому є настільки різноманітним у плані не тільки свого завдання, а й у кольорі, стилі та фактурі. Тому, не варто перейматися, варіації текстилю здатні задовольнять будь-який смак:

  • Рушники. Це можуть бути рушники для обличчя та кухонні, турецькі рушники для бані, сауни та пляжу. Можливі такі варіанти як рушники з капюшоном, що стануть у пригоді, якщо маєте дитину. Та подекуди можна знайти особливі подарункові рушники, коли ви бажаєте аби ваш подарунок був не тільки гарним, але й практичним у побуті.
  • Кухонні скатертини та серветки. Жоден святковий стіл не буде святковим без гарної, прикрашеної орнаментом скатертини та декоративних серветок. Вони стануть у пригоді як дизайнерські елементи, що продемонструють тонке відчуття стилю власника.
  • Фартухи. Невід’ємний атрибут кухонної практики. Здебільшого вони виробляються із тканини, що відштовхує вологу, легко висихає, що робить їх незамінними щодня.
  • Дитячий текстиль. Сюди входять гіпоалергенні та антибактеріальні рушники, покривала, пледи та простирадла, оскільки шкіра малюків більш чутлива та ніжна.
  • Простирадла і покривала. Обов’язковий елемент затишку будь-якої спальні або вітальні з диваном, що буде виконувати не тільки функцію захисту поверхні меблі, а й зігріє холодної пори.

Не забувайте, що завдяки текстилю можна вдало стилізувати будь-яке приміщення, підібрати можливо будь-який відтінок від стриманих пастельних кольорів до справді яскравих виробів із принтом, вишитим орнаментом та декоративними прикрасами. 

Стаття для інтернет-магазину «Рушничок» rushnychok.com