Наші батьки звикли до заощаджень. У їхній молодості не було надійних фінансових сервісів https://mycredit.ua/ua/uslugi-kreditovaniya/kredit-onlajn-na-kartu/, на яких можна було б позичити гроші за 5 хвилин, не виходячи з дому, під 0,01% на день. У нас із вами така можливість є. Однак заощаджувати все одно не завадить. Спробуємо вас у цьому переконати в цій статті.

Отже, на які цілі варто заощаджувати?

1. Подушка безпеки

Катаклізми останніх років переконливо доводять, що мати подушку безпеки, якої вистачить хоча б на кілька місяців, життєво необхідно. Наявність запасу дає відчуття хоча б якоїсь стабільності. Переконує в тому, що будь-які труднощі — здоланні. Крім того, бувають і радісні обставини, які вимагають великих витрат — одруження, подорожі, народження дітей. Кредит — не завжди панацея, тому певна сума коштів має бути на вашому рахунку.

2. Освіта

Навіть, якщо ви вже маєте диплом вишу, він не гарантує вам стабільну роботу на все життя. Потрібно постійно працювати над власним розвитком. Вчити іноземні мови, проходити курси підвищення кваліфікації, може, навіть, здобувати другу вищу освіту або наукову ступінь. Якісна освіта коштує дорого. Але ця інвестиція — одна з тих, що завжди приносять дивіденди.

3. Майбутнє дітей

Кожен тато й мама мріють про те, щоб діти жили краще, ніж ми. Для цього їм потрібно дати хороший старт. Гуртки, секції, репетитори, професійний спорт — перелік можна продовжувати до безкінечності. Без накопичень не обійтися.

4. Фінансова незалежність

Ніхто не знає, що буде з пенсійною системою через 20-30 років. Тому відкладати варто починати в 35 років, а не в 50. Ви ж хочете подорожувати на старості, а не рахувати копійки біля каси в супермаркеті? 

5. Розваги 

Гроші, як відомо, відкривають усі двері. Особливо, двері бунгало на Мальдівах. Накопичення дозволяють отримувати набагато більше задоволення від життя. 

6. Комфорт

Ви все ще вважаєте, що машина — це розкіш, а дістатися куди завгодно у своєму місті можна на громадському транспорті? Дарма. Бо в світі існують карантини і, на жаль, небезпечні сусіди, які можуть раптово зруйнувати усі плани. Тож добре мати права, хоча б стареньку автівку та повний бак.

7. Здоров’я

Наявність товстенької фінансової подушки зменшує стрес. А він, як відомо, є пусковим механізмом для більшості захворювань. Правильне харчування, спорт, стоматологія та інша медицина коштують недешево. 

8. Гармонія в родині

Гроші стали каменем спотикання не для однієї родини в світі. Краще, коли вони є, аніж коли їх немає. Однією причиною для сварки буде менше.

9. Психологічний комфорт

Як відомо, вічно можна дивитися лише на три речі, і одна з них — гроші. Приємно бачити, як цифри на рахунку зростають, чи не так?.

10. Подорожі

Ніщо так не надихає, як зміна пейзажу за вікном. Ми всі безмірно любимо свої будинки. Та час від часу варто залишати їх із хороших причин.

Тож радимо час від часу поповнювати свій грошовий рахунок — ви завжди знайдете, на що його витратити. А для дрібних потреб цілком можна взяти кредит до зарплати — це швидко, зручно і не стане великим тягарем для бюджету.