У сучасному світі контактні лінзи, термін носіння яких становить 1 місяць, користуються особливою популярністю серед дорослих та дітей різного віку. Це універсальна оптика, яка знайшла своє застосування за таких поширених проблем, як:

  • короткозорість;
  • далекозорість;
  • інші аномалії рефракції.

Ринок офтальмологічних товарів пропонує різноманітний асортимент на вибів. Безперечними лідерами є м’які лінзи Air Optix Night and Day Aqua, доступні до замовлення за посиланням https://opticaluxor.ua/products/kontaktni-linzi-air-optix-nightday-aqua, де також можна ознайомитися з іншою актуальною інформацією про товар.

Місячні лінзи помітно виграють серед інших способів корекції зору у номінації ідеальне співвідношення «ціна-якість». Серед переваг варто зазначити:

  1. Чудові оптичні показники.
  2. Безпечне носіння та комфорт протягом усього місяця.
  3. Багато режимів носіння – денний, гнучкий, безперервний або пролонгований.
  4. Різний асортимент – можливість обрати сучасну оптику з різним набором параметрів.

У порівнянні з одноденними моделями ціна контактних лінз на місяць вважається більш вигідною. Таким чином, немає потреби в регулярній купівлі нової оптики.

Основні недоліки лінз на місяць

Перед початком покупки необхідно зважити всі «за» та «проти» сучасної оптики, порівнюючи між собою переваги та недоліки. Насамперед такі лінзи потребують регулярної дезінфекції. Адже під час тривалого носіння на поверхні матеріалу утворюється наліт:

  • Білкового типу.
  • Ліпідного типу.

Крім того, накопичується вуличний пил та різні мікроби. Для очищення потрібно застосовувати спеціально підібраний багатофункціональний розчин, який наділений такими додатковими властивостями: знезараження, зволоження та ополіскування. Як правило, процедура обробки здійснюється увечері – перед сном. Незважаючи на те, що такі лінзи розраховані на регулярне носіння 24/7, багато хто знімає їх уночі, щоб уникнути можливого почервоніння очей.

В результаті відзначають наступний список недоліків:

  1. Необхідність щоденного догляду.
  2. Необхідність закупівлі додаткових засобів дезінфекції.

Це основні мінуси, які вважаються незначними у порівнянні з величезною кількістю переваг. Завдяки м’якому матеріалу, контактні лінзи не потребують тривалої адаптації, а тому очі відразу ж звикають до продуманої та акуратної форми. Моделі, що пропускають кисень, можна носити безперервно до 30 днів.