На Догікоін ціна в останній тиждень показує стабільне зростання, тому не зайвим буде розуміти, що саме позначається на стрибках вартості. Спочатку Dogecoin створювався як жарт, але зараз це відома криптовалюта.

Головна мета проєкту була в тому, щоб якнайбільше людей дізналися про блокчейн-технологію. Пік популярності токена припав на 2021 рік, однак у Догікоїн ціна жодного разу не перетинала позначку $1. Незважаючи на таку низьку вартість, ця монета вважається однією з найбільш популярних на ринку криптовалют. Цей платіжний засіб особливо активно використовується для створення різного контенту в соціальних мережах.

Огляд проєкту Dogecoin: що це?

Це однорангова цифрова валюта, яка має відкритий код. Її творці представили свій продукт для того, щоб висміяти крипторинок та інші види альткоїнів після виходу Біткоїна. Догекоїн вважається одним із найцікавіших криптопроєктів. Його заснували в грудні 2013 року на базі технології, схожої на Біткоїн та Лайткоїн.

Щоб захистити транзакції у мережі Dogecoin, використовується спрощена версія математичного процесу, який називається Scrypt. У якості алгоритму консенсусу цей проєкт задіює механізм Proof of Work. Майнінг DOGE передбачає менше споживання енергії, ніж це прийнято у Біткоїна через алгоритм SHA-256.

Догікоїн став однією з ключових криптомонет на ринку за рахунок свого відданого ком’юніті користувачів, яке відоме як «Армія DOGE». Спільнота і зараз активно просуває улюблений проєкт. Сайт криптовалют пропонує будь-які доступні операції з токеном: торгівля, інвестування, депозит, кредитування та ін. Розглядати Dogecoin варто з того боку, що ця валюта змінила криптосферу, у тому числі шляхом надання більш дешевих та швидких транзакцій. Dogecoin купити в Україні не складе труднощів, оскільки ця крипта представлена ​​на всіх великих біржах. Якщо оцінювати ринкову капіталізацію проєкту, то він вважається одним із найдорожчих, оскільки показник становить понад $16 млрд., що дозволяє йому займати 8 місце у списку всіх криптовалютів.

Від чого залежить курс Догі?

Вартість монети можна порівняти з американськими гірками: котирування можуть демонструвати різкі злети та такі ж стрімкі падіння. Dogecoin – це дуже спекулятивна крипта, у якої курс залежить від наступних моментів:

  • Висловлювання інфлюєнсерів та дії медійних людей. Головною людиною для просування токена можна назвати Ілона Маска: кожен твіт про DOGE провокує його стрімке зростання. Тому лідери думки та ефект хайпу можна вважати головними факторами впливу на вартість активу.
  • Очікування інвесторів. Курс Догікоїн до гривні, долара, євро та інших фіатних валют залежить від зростання криптовалютного ринку та загального настрою гравців.
  • Вартість головної монети крипторинку. Цінові коливання Біткоіна та оптимістичні прогнози здатні позитивно позначитися на динаміці DOGE.

Перед тим як купувати токен, важливо провести власне дослідження курсу Догекоїн, вивчити фундаментальні чинники проєкту, відстежити останні новини та ринкові тенденції. Завдяки такому підходу ви зможете прийняти виважене рішення відповідно до інвестиційних цілей та терпимості до ризиків.