Гідравлічний набір для рихтування кузова використовується для відновлення форми та геометрії кузовних елементів автомобіля після пошкоджень, вм’ятин, деформації. Розглянемо докладніше критерії вибору, а тим, хто ще не знає, де в Україні купити професійний гідравлічний набір для рихтування кузова за доступною ціною, рекомендуємо заглянути в інтернет-магазин AD-Instrument: https://ad-instrument.com.ua/ua/g3506374-nabory-dlya-rihtovki.

Критерії вибору гідравлічного набору для рихтування кузова

Перше, на що варто звернути увагу при виборі набору це вантажопідйомність. Вона визначає максимальне зусилля, яке може розвинути гідравлічний інструмент. Вибирайте набір із зусиллям, яке відповідає типу виконуваних робіт. Для більшості кузовних робіт на легкових автомобілях достатньо набору із зусиллям 4-10 тонн, а для вантажних автомобілів може знадобитися 20 тонн і вище.

Надійність та довговічність гідравлічного набору для рихтування кузова залежать від якості матеріалів, з яких він виготовлений. Перевагу варто віддати інструментальній або хромованадієвій сталі.

Основні інструменти гідравлічного набору для рихтування кузова

Перелік робіт, які виконуються, багато в чому залежить від комплектації гідравлічного набору для рихтування кузова. Основний елемент – гідроциліндр. Він створює необхідне зусилля для виконання рихтувальних робіт, дозволяючи піднімати, розтягувати чи видавлювати металеві деталі.

Серед різноманітності насадок у комплект повинні входити:

  • конусні насадки для точкового докладання зусилля;
  • розширювальні для збільшення зазорів чи розтяжки деталей;
  • спеціальні для роботи з окремими елементами кузова (дверними отворами, порогами).

Важелі та подовжувачі дозволяють збільшувати довжину інструменту та забезпечують доступ до важкодоступних місць. Ланцюги та гаки використовуються для фіксації деталей або елементів кузова, а також для створення точок опори під час розтягування або випрямлення. Також будуть потрібні розширювальні клини та молотки з м’якими головками.

Додаткові інструменти гідравлічного набору для рихтування кузова

До категорії додаткових інструментів відноситься спредер для збільшення зазорів між кузовними панелями, гідравлічний циліндр з коротким ходом для роботи в обмеженому просторі, ручні насоси з манометром, універсальні затискачі та струбцини, присоски та вакуумні захвати.