Сьогодні значна кількість бізнес-процесів відбувається в інтернеті. Відповідно для ефективного функціонування компаній та виробництв необхідне постійне, стабільне та швидкісне підключення до мережі.

Саме тому Київстар пропонує корпоративний інтернет для різних потреб.

Оптоволоконний інтернет

Оптоволокно в Дніпрі — це оптимальне рішення для тих, кому необхідний стабільний інтернет навіть під час відключення світла. Оптична лінія дозволяє передавати дані швидко, якісно та надійно. Київстар пропонує кілька технологій підключення:

  1. FTTB — оптика до будинку — передбачає прокладання оптичної лінії до будівлі, а далі інтернет розповсюджуються за допомогою класичний мідних кабелів. Таке рішення підходить для компаній, чиї офіси та торгові точки розміщені в багатоквартирних будинках, де вже є покриття провайдера.
  2. Окрема оптична лінія — актуальна для окремих будівель, зокрема, бізнес- та торговельних центрів, ЦОДів тощо. Оптоволоконний кабель прокладається туди, де немає покриття Київстару. 

Для комерційних приміщень поза межами міста та локацій, де прокладання дротової лінії нерентабельне, актуальне бездротове підключення за допомогою мережі 4G. Таке рішення використовують на АЗС, заміських складах тощо. Єдина умова — наявність покриття LTE.

Оптичний інтернет, що працює без світла

Підприємці в Дніпрі мають можливість підключення за технологією GPON. Це оптична мережа, що використовує пасивні компоненти передачі даних. Тобто ті, що не потребують живлення для функціонування.

Головна перевага технології — робота без світла. У центральному офісі провайдера встановлений термінал OLT, який передає сигнал користувачам. Він має безперебійне джерело живлення. Далі пасивними оптичними розгалужувачами сигнал передається абонентам. Техніки встановлюють у приміщенні компанії ONU-термінал, куди під’єднують оптичний кабель. Залишається лише підключити прилад до джерела живлення (наприклад, павербанку) та насолоджуватись стабільним інтернетом зі швидкістю до 500 Мбіт/с навіть, коли в будівлі немає світла. 

Переваги оптоволоконного підключення для бізнесу

Оптичні кабелі — це сучасний та надійний спосіб передачі даних за допомогою світлових імпульсів. Таке підключення надає бізнесу низку переваг:

  • надійність сигналу — оптика стійка до чинників навколишнього середовища, зокрема до електромагнітних перешкод та погодних умов;
  • швидкісна передача даних — оптоволоконна мережа забезпечує швидкість до 1 Гбіт/с (до 500 Мбіт/с з технологією GPON). Це гарантує мінімальні затримки, що особливо важливо для відеоконференцій, завантаження та передавання великих обсягів інформації;
  • високий рівень безпеки — мережі Київстар мають атестат Держспецзв’язку. Також додатково можна активувати послугу AntiDDos.

Фахівці Київстар допоможуть вибрати оптимальну технологію підключення з урахуванням особливостей компанії.