Реабілітаційне обладнання для опорно-рухової системи використовується не тільки в медичних стаціонарах. За рекомендацією лікаря, використовувати його слід і в домашніх умовах. Це дозволить вирішити хоча б частину проблем, пов’язаних із порушенням роботи рухового апарату.

У певних випадках пристосування допомагають відновити нервову прохідність, зміцнити м’язові волокна, повернути ногам та іншим частинам тіла рухливість.

Яке обладнання для відновлення хворих можна купити у Києві

Магазин медичних товарів для стаціонарів і дому Baldinelli пропонує асортимент продукції, призначеної для реабілітації хворих. Вона сприяє полегшенню життя людей з обмеженими можливостями:

  • інвалідів;
  • похилого віку;
  • пацієнтів, які перенесли оперативне втручання, тяжку хворобу, перелом кінцівок.

Візки для пересування

Людям, які не можуть самостійно керувати конструкцією, підійде крісло-каталка. Такі товари для реабілітації хворих дозволяють їм здійснювати прогулянки за допомогою рідних або доглядальниці.

Інший варіант для людей, які не можуть ходити — коляски, що дозволяють користувачам пересуватися самостійно. Виробники пропонують різні за типом і призначенням моделі. Додатково конструкції поділяються на моделі для дорослих та дітей.

Стандартні засоби пересування

Базовий варіант реабілітаційних конструкцій підходить для користувачів із слабким ступенем активності. Додаткові функції універсальних моделей надають користувачам комфорт. Їх можна налаштувати під потреби конкретного користувача.

Активні моделі

До цієї групи обладнання для професійної реабілітації інвалідів можна віднести активні й спортивні варіанти конструкцій. Це найкращий вибір для людей, яким не до душі розмірене життя у власній кімнаті. Такі конструкції дозволяють не сидіти на одному місці, а вести активне життя:

  • займатися спортом;
  • відвідувати виставки, змагання;
  • подорожувати;
  • танцювати.

Особливість таких виробів полягає у максимальній надійності, маневреності, можливості розвивати швидкість, витримувати навіть екстремальні навантаження.

Дитячі моделі

Реабілітаційне обладнання для дітей в Україні представлене моделями, які складно відрізнити від візків, в яких батьки катають здорових малюків. Вони розроблені спеціально таким чином, щоб діти з проблеми координації не привертали до себе зайвої уваги сторонніх перехожих.

Опорні засоби пересування

До асортименту входять конструкції, які сприяють самостійній ходьбі.

Милиці

В магазині обладнання для фізичної реабілітації хворих представлені пахвові та підлокітні варіанти. Перші використовуються на початковому етапі реабілітації. Вони не вимагають надмірних зусиль і підходять для людей похилого віку, ослаблених хворобою. Згодом їм можуть бути призначені підлокітні вироби, які експлуатуються більш тривалий період.

Ходунки

Зручні пристосування, які допомагають покращити рухову активність хворого, інваліда, пенсіонера. Вони сприяють підтримці рівноваги, дозволяють рівномірно розподілити навантаження на кінцівки та хребет.

Один з варіантів ходунків — ролери. Їхня відмінність від звичайних пристосувань полягає в наявності коліс на ніжках, які спрощують пересування. За наявності зручного сидіння, користувач має змогу в будь-який момент сісти та відпочити.

Функціональні ліжка

Багатофункціональні пристосування призначені для людей, які багато часу перебувають в лежачому положенні. Вони комфортні як для самих пацієнтів, так і для їхніх доглядальниць, рідних. Від побутових варіантів медичні ложа відрізняються наявністю секцій, які регулюються за висотою, градусом нахилу. Максимальна кількість секцій — чотири.

До реабілітаційних товарів, які приносять велику користь, належать також протипролежневі матраци і подушки, підйомники, бандажі, спеціальні тренажери тощо.