Ігрові ноутбуки — особливий тип комп’ютера, що поєднує в собі високу потужність, продуктивність і мобільність. За характеристиками та функціональними можливостями такі пристрої нічим не поступаються стаціонарним машинам.

Вибір моделей у продажу досить великий, але підійти до їх купівлі потрібно правильно. Важливо враховувати, що сучасні ігри вимагають величезних обчислювальних ресурсів.

Відповідно до цього комп’ютер повинен оснащуватися:

  • потужним і високопродуктивним CPU;
  • містким накопичувачем;
  • просунутим графічним адаптером;
  • певним обсягом ОЗП.

Крім того, техніка повинна обладнуватися якісним дисплеєм, який забезпечить чітку і деталізовану картинку. Також потрібно звернути увагу на місткість і характеристики акумулятора, систему охолодження, параметри звукової карти та зручність клавіатури. 

Додаткові нюанси

Зверніть увагу на наявність DVD-приводу в пристрої. Цей момент може здатися незначним, але він дуже важливий. Не завжди ігри купуються або завантажуються з інтернету. Ситуації бувають різні, можливо, коли-небудь до ваших рук потрапить диск з грою, яка вас цікавить.

Якщо плануєте використовувати ноутбук вночі або в приміщеннях з недостатньою освітленістю, обирайте моделі, в яких передбачено підсвічування.

Важливо, щоб ноутбук був оснащений портом для підключення до монітора. Навіть якщо ви завжди використовуєте екран ноутбука, коли-небудь може виникнути потреба під’єднатися до великого дисплея.

Що вища потужність процесора, використовуваного в ноутбуці, то продуктивніша вся машина. Тому важливо, щоб CPU був чотириядерний, не менше, а краще — на 8-12 ядер, із запасом потужності. Фахівці рекомендують віддавати перевагу пристроям від виробників Intel або AMD. У принципі, це два найсерйозніші конкуренти, які відмінно справляються із запуском важких ігор.

Перевага таких процесорів також полягає в тому, що вони можуть не тільки завантажити будь-яку ігрову програму, а й забезпечують безперебійну багатозадачність обладнання. Тобто комп’ютер зможе виконувати різні завдання з мінімальними збоями або гальмуваннями.

Особливості вибору відеокарти

Від якості та продуктивності графічного адаптера залежать детальність і чіткість зображення. Як правило, саме відеокарта визначає відмінність ігрового комп’ютера від неігрового. Якщо гаджет оснащений вбудованим графічним адаптером, від його купівлі слід відмовитися. Дискретний варіант відеокарти — найбільш прийнятний, оскільки тільки такий пристрій забезпечить можливість запуску останніх ігрових хітів.

У продажу можна знайти машини, що підтримують технології «КроссФайер». Це вказує на можливість ноутбука взаємодіяти з кількома графічними адаптерами, об’єднуючи їхню потужність.