Дехто помилково вважає, що окуляри військовослужбовця – то просто стильний аксесуар. Але насправді це дуже важливий захисний елемент екіпіровки солдата ЗСУ. У балістичних (тактичних) окулярах є надміцні полікарбонатні лінзи, які захищають око від пошкодження. Сучасні захисні окуляри військові здатні уберегти органи зору від рикошету кулі, чи уламка, який рухається на значній швидкості. 

Компанія ukrarmor спеціалізується на виготовленні захисної амуніції та пропонує великий вибір військового спорядження.

Види окулярів по рівню захисту

Захисне обладнання для очей має кілька рівнів захисту. Існують такі моделі:

  • робочі – найнижча категорія захисту (не можуть застосовуватися при використанні зброї);
  • балістичні – частіше за все використовуються для тренувальної стрільби;
  • тактичні – необхідні для захисту очей в умовах реального бою (воєнних дій);
  • протиуламкові – найміцніші моделі.

Робочі моделі не витримають потрапляння навіть зі страйкбольної зброї, тому військовослужбовці їх не застосовують. Протиуламкові моделі здатні витримати удар твердих часток, що рухаються зі швидкістю 650 м/с.

Найкращі виробники захисту

Рівень захисту регулюється певними стандартами. Найміцніші тактичні окуляри пропонують компанії:

  • ESS Crossbow;
  • Trevix;
  • Swiss Eye та інші.

Ess Crosbow – відома американська компанія, що випускає спорядження для військових. В каталозі її продукції чимало моделей з асферичними лінзами, які знижують оптичне викривлення.

Swiss Eye – швейцарська компанія, яка виготовляє високотехнологічні окуляри. Компанія запатентувала власні технології, які не дають лінзам запотівати, карбонат не покривається подряпинами, є захист від ультрафіолетових променів.

Trevix – відомий український виробник, який випускає окуляри, що не поступаються європейським конкурентам. В комплекті йде кілька змінних лінз різного кольору, які вдягають залежно від погодних умов.

Аксесуари вищевказаних брендів є в інтернет-магазині компанії ukrarmor. Відомий вітчизняний виробник бронежилетів пропонує вигідно купити спорядження для військовослужбовців.